Praktisk informasjon ved kursstart

KURSKVELDER

Kristiansand hundeklubbs kurs består av syv kurskvelder. En oversikt over datoene finnes på vår hjemmeside;

BETALING 

Valp-, unghund,- nybegynner og videregående kurs koster 1300,- for medlemmer og 1800,- for ikke-medlemmer. Bronsemerkekurset koster 1500,- for medlemmer og 2000,- for ikke-medlemmer.

Agility hinderinnlæringskurs (helgekurs) koster 900,- for medlemmer og 1400,- for ikke-medlemmer. Agility handling-/føringskurs (ukeskurs) koster 1300,- for medlemmer og 1800,- for ikke-medlemmer.

Det betales ved påmelding til kontonummer; 3060.18.59781. Betalingen merkes med hvilket kurs og navn på fører som skal delta på kurset. MERK; For å få medlemspris må du skrive inn medlemsnummer, du finner medlemsnummer ditt på NKK.no under «min side».

Påmelding er økonomisk bindende uansett hvilket kurs det gjelder.

PARKERING

Parkeringsplassen vår burde kunne gi plass til de fleste, om dere stuer dere godt sammen, men kanskje ikke de som kommer aller sist… Det er flere muligheter i nærheten, men viktig at dere ikke parkerer langs den smale veien videre ned mot båthavnen, og hindrer ferdsel der!!! For de som ønsker å reise kollektivt: det er gode bussforbindelser, med busstopp like ved (Håneskrysset).

VEIBESKRIVELSE

Fra Kristiansand: Kjør over Varoddbroa, høyre fil, og gjennom tunnelen etterpå, ta av til høyre, mot Hånes (rett frem i første rundkjøring). I neste rundkjøring svinger dere til høyre (Nedre Timenes), og kun noen få meter etterpå ned en smal vei mot høyre. Like etterpå (før trafokiosk) finner dere parkeringsplassen vår på høyre hånd.

Fra Lillesand: Høyre fil ned Timenesbakken, forbi Kjevikkrysset, og ta av fra E-18 i Håneskrysset, til venstre over broen som krysser E-18 (tredje avkjørsel i rundkjøringen), og mot Nedre Timenes etter broen. I neste rundkjøring kjører dere rett fram (Nedre Timenes), og kun noen få meter etterpå ned en smal vei mot høyre. Like etterpå (før trafokiosk) finner dere parkeringsplassen vår på høyre hånd.

Når dere har svingt av mot Nedre Timenes i rundkjøringa er det skiltet til Kristiansand hundeklubb.

Har dere problemer med å finne frem, ring en av oss i styret, så hjelper vi til som best vi kan.

LUFTING AV HUNDEN

Hundene må være «luftet» før kurset begynner. Med det mener vi en liten tur, der dere selvsagt også husker pose. Det er mange fine muligheter til det i skogen rundt klubbområdet vårt.

Hvis hunden har vært hjemme alene hele dagen, har den ganske sikkert sovet og slappet av det meste av tiden, og ladet batteriene med masse ny energi, som skal ut. Ta i så fall en litt lengre tur før kurset, slik at noe av all denne energien blir brukt (gjelder ikke de aller yngste valpene, her holder det med en liten luftetur). Dere vil da oppleve at hunden deres blir roligere på kurset, og at det blir lettere å få god kontakt. Kontakt mellom hund og fører er noe av det viktigste for å lykkes i treningen!

På kurskveldene skal alle hundene holdes i bånd. Siden det er mange hunder på området, må vi unngå negative situasjoner for våre firbeinte venner. Ikke alle hunder synes det er like gøy å leke med alle andre, noen er kanskje ikke glade i å hilse på heller, så vis hensyn!

KIOSK

I pausene blir det salg av vafler, kaffe og brus de fleste kveldene. Nå har vi også fått vipps, så fortvil ikke om du er av dem som ikke har kontanter. 

For å kunne ha åpen kiosk er vi avhengig av frivillige. Send oss en mail om du kunne tenke deg å stå i kiosken en dag du ikke er på kurs selv. Det setter vi stor pris på!

HVA DU BØR TA MED?

Hunden må være utstyrt med halsbånd/sele, og bånd/kobbel av passe lengde. IKKE ta med «flexibånd», det egner seg ikke på kurs! Eieren må være utstyrt med hundens favorittleke. Ta også med en god porsjon med godbiter som hunden din er ekstra glad i. Nå skal du nemlig konkurrere med mange andre hunder om hvem som er den gøyeste og mest interessante for hunden din på Strømme disse kveldene! Kle dere godt, kurs blir det, uansett vær!

Godt humør, og masse tålmodighet trenger vi kanskje ikke å nevne engang, men vi nevner det likevel  Og i tilfelle noen lurte: Kurset er først og fremst for alle dere hundeeiere, det er DERE som skal kurses i det å oppdra en lydig og lykkelig hund, til et langt og godt liv sammen.

Ta gjerne med flere fra familien på kurs, det kan være både nyttig og hyggelig for alle, og koster ikke noe ekstra. Velkommen til kurs!

© Kristiansand Hundeklubb