top of page

RL ukeskurs for klasse 1 og 2

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
RL ukeskurs for klasse 1 og 2
RL ukeskurs for klasse 1 og 2

Tid og sted

09. apr. 2024, 18:40 – 20:00

Kristiansand, Nedre Timenes, 4635 Kristiansand, Norge

Om kurset

Sted: Strømme

Antall uker: 7 – oppstart tirsdag 9.april. Siste kurskveld 21.mai

Tidspunkt: 18:40 – Ca. 20:00

Nivå: Klasse 1 og 2

Pris: 1300,- for medlemmer (1800,- for ikke medlem)

For å få medlemspris må du skrive inn medlemsnummer, du finner det på NKK.no under «"Min side" OG skrive inn koden "Klubbmedlem". Skriv kode og trykk enter, se at pris endres. Påmelding er bindende!

Antall ekvipasjer: 6 (minimum 4 for gjennomføring)

Instruktør: Ina Margrethe Gabrielsen

Forhåndskunnskaper: Det kreves ikke særlig med forhåndskunnskaper. Deltager bør ha sett gjennom regelverket/skiltene på forhånd, eventuelt deltatt på et nybegynnerkurs, men dette er ikke et krav. Hunden bør kunne gå noe lineføring, og kunne sitt og dekk.

Om kurset:

Rallylydighet er nå den nest største hundesporten i Norge, og stadig voksende. Sporten har et hovedfokus på glede, samspill og holdninger. Dette gjenspeiler seg også i regelverket, og gjør at sporten passer bra for alle hunder uansett rase, alder eller nivå. På kurset skal vi trene på enkelte øvelser, sammensatte momenter, og lengre baner. Ekvipasjene skal trene en og en, og alle vil få undervisning tilpasset sitt nivå. I tillegg vil deltagerne få mange gode tips om hvordan man best mulig går en rallybane, hva man bør tenke på underveis, og lære hvordan man bygger en bane. Kurset passer for alle, uansett om man bare ønsker å trene litt for moro skyld, om man har ambisjoner om å konkurrere i sporten en dag, eller om man allerede er en aktiv ekvipasje.

Instruktøren (Ina Margrethe Gabrielsen) har vært en aktiv utøver i Rallylydighet siden 2020 og konkurrerer i dag med sin Norske Buhund i Klasse Elite som også er Rallylydighetschampion. I tillegg har hun ført en annen hund til klasse 3, og har akkurat startet å konkurrere med sin unghund i klasse 1. Ina sitt hovedfokus i treningen er å legge til rette for at hunden skal lykkes i treningen, og sørge for at både hund og fører opplever mestringsfølelse.

PARKERING

Parkeringen er helt oppe på treningsbanen.

Det blir litt teori mellom øktene, og da er det greit at hundene kan hvile i bilene.

Det er IKKE lov å parkere på den smale grusveien ned mot båthavna.

For de som ønsker å reise kollektivt: det er gode bussforbindelser, med busstopp like ved (Håneskrysset).

VEIBESKRIVELSE

Fra Kristiansand: Kjør over Varoddbroa, gjennom tunnelen, ta andre avkjørsel etter tunnelen mot Hånes, ta tredje avkjøring i rundkjøringen (mot Nedre Timenes), første avkjørsel til høyre og deretter inn til høyre igjen.

Følg grusveien hele veien opp til kursområdet (mellom de to røde byggene på hver side av veien).

Fra Lillesand: Høyre fil ned Timenesbakken, forbi Kjevikkrysset, og ta av fra E18 i Håneskrysset, tilvenstre over broen som krysser E18 (tredje avkjørsel i rundkjøringen). I neste rundkjøring kjører dere rett fram (Nedre Timenes), ta første avkjørsel til høyre og deretter inn til høyre igjen. Følg grusveien hele veien opp til kursområdet (mellom de to røde byggene på hver side av veien). Når dere har svingt av mot Nedre Timenes i rundkjøringa er det skiltet til Kristiansand hundeklubb.

LUFTING AV HUNDEN

Hvis du skal på kurs hos oss må hunden luftes før kurset starter. Det er mange fine turmuligheter i skogen rundt klubbområdet vårt, husk å bruke pose. Hvis hunden har vært hjemme alene hele dagen, har den nok sovet og ladet batteriene med masse energi som må ut. Gå isåfall en litt lengre tur før kurset så noe av energien blir brukt (gjelder ikke de aller yngste valpene, her holder det med en liten luftetur). Dere vil oppleve at hunden deres blir roligere på kurset, og at det blir lettere å få god kontakt. Kontakt mellom hund og fører er noe av det viktigste for å lykkes i treningen!

På kurskveldene skal alle hundene holdes i bånd.

Området er ikke beregnet for frislipp av hunder og blir ikke tolerert hvis det gjøres mens noen trener der.

Husk at der er MYE rådyr i nærområdet og hundene skal alltid være under kontroll.

HVA DU BØR TA MED?

 • Halsbånd og kobbel (IKKE flexibånd)
 • Leke og godbiter (mange spennende godbiter!)
 • Vann og vannskål
 • Stol  å sitte i
 • Bur/bil må være tilgjengelig
 • Nå skal du konkurrere med mange andre hunder om å være den mest interessante, så gode godbiter er viktig!

Kurset er først og fremst for hundeeierne, det er dere som skal kurses i å oppdra en lydig og lykkelig hund så dere kan ha et langt og godt liv sammen.

Møt opp 15 min før kurset starter.

Velkommen til kurs!

Billetter

 • RL trening/kurs m instruktør

  kr 1 800,00
  Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Del dette kurset

LOGO2020.png
bottom of page